براساس گزارش تايم، محققان دريافتهاند بسياري از حيوانات، به ويژه آبزياني از قبيل زبرافيشها (گورخرماهي) و خارپشتهاي دريايي و گونههايي از پرندگان قادرند نوعي ماده محافظت كننده در برابر نور خورشيد براي خود توليد كنند؛ فرايندي كه شايد روزي بتواند به توليد ضدآفتابهاي كارامدتر براي انسانها منجر شود.
محققان دانشگاه اورگان در مطالعه جديد خود نشان دادند زبرافيشها قادر به توليد مادهاي به نام گدوسل (Gadusol) هستند كه ميتواند از آنها در برابر تشعشعات فرابنفش محافظت كند. آبزيان حتي در اعماق آب درياها نيز در معرض نور خورشيد قرار دارند. محققان با بررسي فرايند توليد گدوسل در زبرافيشها توانستند اين فرايند را در مخمرها شبيهسازي كنند. اميد ميرود اين دانش روزي بتواند به توليد داروها و تركيباتي كه فوايدي مشابه براي انسانها داشته باشد منجر شود.
محققان در كشفي غيرمنتظره دريافتند اين ماهي ميتواند به خودي خود ماده ضدآفتاب را توليد كنند، درحالي كه پيش از اين تصور ميرفت مواد غذايي كه توسط اين جانداران مصرف ميشود عامل ايجاد اين ضدآفتاب است.
انسان از ژن مشابهي كه بتواند از فرايند توليد گدوسل رمزگشايي كند برخوردار نيست، اما از آنجايي كه اين فرايند در مخمرها قابل شبيهسازي است، اين احتمال وجود دارد كه اين دانش به تدريج بتواند موفق به توليد مادهاي شود كه براي انسان محافظت بيشتري در برابر آفتاب به ارمغان بياورد.
همشهری آنلاین: نتایج مطالعهای جدید حاکی از آن است که بسیاری از حیوانات از توانایی تولید ضدآفتاب برای محافظت از خود در برابر پرتوهای مضر خورشید برخوردارند، قابلیتی که میتواند در آینده برای انسانها نیز کاربردی شود.
کد خبر 295004
نظر شما